Biografie Doret van der Sloot

Doret van der Sloot is programmamaker, regisseur en producent. Ze maakt documentaires en films over sociaal-maatschappelijke onderwerpen zoals de gezondheidszorg en de psychosociale gevolgen van ingrijpende levenservaringen.

Van huis uit socioloog (UVA) heeft zij zich ontwikkeld tot een veelzijdige documentaire en ? programmamaker met een scherp oog voor de kracht en kwetsbaarheid van mensen. Als onderzoeker verdiept Doret zich grondig in onderwerpen die haar raken.
Ze probeert dicht op de huid van mensen te zitten en fundamentele maatschappelijke vragen te stellen. Ze is autonoom in haar denken en werkt graag samen met professionals uit het vak.

Dit jaar rondde Doret haar film Misbruikte Mannen af. Deze werd uitgezonden door 2DOC/NTR en haalde de hoogste waarderingscijfers in de maand van uitzending.
De afgelopen jaren maakte zij onder andere de film Sam (voor Ria Bremer), H?t Borstkanker Ziekenhuis, Leven Zonder Letters en reisde voor verschillende opdrachtgevers naar ontwikkelingslanden om korte films over humanitaire problematieken te maken.

In samenwerking met diverse collega?s en (wetenschappelijke) onderzoeksinstituten ontwikkelt ze als co-producent diverse films en serie?s voor de toekomst. In aanvulling op haar werk als programmamakers startte zij vorig jaar de studie gezondheidszorgethiek aan de universiteit voor Humanisatiek in Utrecht.

Foto's

Onderstaande foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. Klik de foto om de versie in hoge resolutie te downloaden.

Foto: Naam Fotograaf

Foto: Naam Fotograaf

Foto: Naam Fotograaf

Foto: Naam Fotograaf